Skip to main content

ULTIMAKER S5 JULKKARIT TOIMISTOLLAMME

Perjantaina 18.5 pidimme toimistollamme uuden Ultimaker S5 3D-tulostimen julkistustilaisuuden. Iltapäivän tapahtumaan tulleiden vieraiden määrä yllätti meidät positiivisesti. Aikaisempaan verrattuna kävijämäärä oli vähintäänkin kaksinkertaistunut. Ohjelma oli rakennettu erittäin kevyeksi ja tarkoituksena olikin saada enemmän ns. vapaata keskustelua aikaan vieraiden kanssa kuin pelkästään luennoida aiheesta.

Ultimaker S5 keskeisimmät ja lisäarvoa tuovat ominaisuudet kuitenkin esiteltiin. Isompi koko on tietenkin näkyvin muutos edellisiin ja uusi kosketusnäyttö tuo myös osaltaan jonkin verran helpotusta. Suurin lisäarvo löytyy kuitenkin uuden materiaalin syöttökoneiston mahdollisuudesta havaita materiaalin liikkuminen koneistossa. Mikäli materiaali pääsee loppumaan tai jos se jostain syystä lakkaa kokonaan liikkumasta, siitä tulee varoitus. Näiden kahden ongelman ratkaisu lisää laitteeseen huomattavasti toimintavarmuutta. Kone ei enää tee turhaa työtä materiaalin loputtua.

Toimintavarmuutta parantavat myös x- ja y- liikeakseleiden muutetut välitykset, jolloin askelmoottori joutuu vähemmälle kuormitukselle. Uudet ominaisuudet herättivät paljon kiinnostusta ja niiden tuomia hyötyjä pohdittiin innokkaasti.

Poikkeuksellisesti mukana oli myös kaksi vieraspuhujaa. UPM:ltä Eve Saarikoski oli esittelemässä ja kertomassa yhteistyönämme toteutetusta uudesta UPM Formi 3D -materiaalista, joka julkaistiin huhtikuun lopulla NORDIC3DEXPO 2018 messuilla ja josta kerroimmekin jo tarkemmin messuartikkelissamme NORDIC3DEXPO 2018.

Toinen vieraspuhujista oli sponsoroimamme Metropolian Motorsport Formulatiimi. Tiimin eri jäsenet kertoivat omista osa-alueistaan ja 3D-tulostuksen tuomista monista hyödyistä ja erilaisista käyttötarkoituksista Formula-autoa rakennettaessa. Pääasiassa tulostetaan pieniä osia, jotka eivät vaadi äärimmäistä lujuutta ja ne pystytään tekemään helpommin, kevyemmin ja nopeammin kuin alumiinista. ​**

Ulltimakerin lisäksi meillä oli kerrottavaa kokonaan uudistuneista huoltopalveluistamme, joihin voi tutustua tarkemmin verkkokauppamme​ PALVELUT -sivulla.  Mukana täysin uusi SWAP -palvelu, jossa asiakkaan ei tarvitse huollon ajaksi jäädä ilman konetta.​

Makoisat pikkupurtavat ja juomat maistuivat, siinä missä vilkkaiden keskustelujen myötä muistettiin suuhunkin aina välillä jotain laittaa. Tunnelmaa voisi kuvailla valoisaksi ja lämminhenkiseksi. Parituntinen vierähti nopeasti ja innokkaimmat jäivät vielä juttelemaan toisten rientäessä viikonlopun viettoon.

** Olemme tehneet aikaisemmin kaksi erillistä artikkelia Metropolia Motorsportin Formulaprojektista, joissa olemme kertoneet tarkemmin itse projektista sekä 3D-tulostuksen monista hyödyistä Formula-autoa rakennettaessa.​ 1. osa METROPOLIA MOTORSPORT ja 2. osa METROPOLIA MOTORSPORT