Skip to main content

UPM:ltä uusi biokomposiittimateriaali 3D-tulostukseen

(UPM, Helsinki, 16.4.2018 kello 10.00) – UPM Formi 3D on uudentyyppinen, erityisesti 3D-tulostukseen kehitetty biokomposiitti, jossa yhdistyvät sellukuitu- ja biopolymeeriteknologiat.

Sellukuitujen ansiosta materiaalilla on luonnolliselta tuntuva mattapinta. Raaka-ainemateriaalista saa valmistettua sekä vaaleita että tummia mattapintaisia sävyjä. UPM Formi 3D toimii myös pienillä suuttimilla, mikä mahdollistaa yksityiskohtaisen tulostuksen. UPM Formi 3D jäähtyy nopeasti ja kutistuu vähän, mikä parantaa tulostuksen vakautta ja tekee siitä täydellisen valinnan myös suuren skaalan 3D-tulostamiseen.

Koska UPM Formi 3D:llä on sulana itsekantavia ominaisuuksia, sillä voi tulostaa pyöreitä tai muita monimutkaisia tulosteita minimaalisella tukimateriaalin käytöllä. Uuden biokomposiitin etu on myös se, että valmiita tulosteita voi työstää puun tapaan hiomalla, maalaamalla tai liimaamalla PVAC-liimalla.

UPM Formi 3D-materiaalia valmistetaan ja myydään granulaatteina 3D-tulostusnauhan valmistajille tai suoraan suuren skaalan tulostukseen.

UPM Formi 3D:n tyypillisiä sovelluksia ovat esimerkiksi prototyypit, arkkitehtuurisuunnittelussa käytettävät konseptimallit, designtuotteet ja opetuskäyttö. UPM Formi on saatavana myös FSC®- ja PEFC(TM)-sertifioituna.

UPM Formi 3D esitellään 18.-19.4.2018 NORDIC 3D EXPO -messuilla kongressikeskus Dipolissa, Espoossa. UPM Biocomposites ja Maker3D antavat messuilla mielellään lisätietoja, jakavat materiaalinäytteitä ja esittelevät tulostusta paikan päällä.

Lähde: UPM