Skip to main content

Lasersintrattujen osien käsittely

Tuotantolinjastomme läpi kulkee viikkotasolla keskimäärin 2 000 kpl lasersintrausmenetelmällä valmistettua osaa. Näistä osista 80% on tarkoitettu lopputuotekäyttöön. Tuotteen käyttöolosuhteista riippuen meiltä on valittavissa eri käsittelyvaihtoehtoja.  Peruskäsittely tarjoaa valkoisen osan, joka on lasikuulapuhallettu.

Valmistukseen käytämme 3DSystemsin ProX SLS 500 -järjestelmää, joka on varustettu pulverin sertifiointijärjestelmällä (MQC). Järjestelmä takaa jokaisen ajon välillä tuotannon tasalaatuisuuden syöttämällä aina samanlaista materiaalia.

Rumpuhionta

Rumpuhiomalaitteeseen pannaan hiottavat osat yhdessä pienten keraamisten hiomakivien kanssa. Menetelmä tekee pinnasta sileämmän. Rumpuhionta pyöristää hiukan teräviä kulmia.

Värjäys

Kappaleeseen imeytetään väriaine uppovärjäystekniikalla paineen alla, jolloin kappaleen mitat eivät muutu lainkaan. Väriaine uppoaa syvälle kappaleeseen. Tällä hetkellä värivalikoimassamme on musta, vihreä, punainen, sininen ja keltainen. Muut värit on saatavilla RAL-värikoodin mukaan.

Märkämaalaus

Maalaustyöt toteutamme tuotantolinjastolla kahden perustason mukaan.

  • Tekninen – pohjatyöt, maalaus
  • Kosmeettinen – pohjatyöt, maalaus, lakkaus (kerrosrajojen häivytys)

Pinnoitus/seelaus

Osien pinnoitukseen on saatavilla joko paksumpi epoksipinnoite tai mikropinnoite. Epoksipinnoitetta käytetään tulosteen pinnan tukkimiseen. Käyttämällämme mikropinnoitteella on likaa ja vettähylkiviä ominaisuuksia.

Custom

Toteutamme mielellämme osille myös pintakäsittelyä räätälöitynä ratkaisuna. Myös uudenlaiset käsittelyratkaisut kiinnostavat. Emme pelkää haasteita, joten kysy lisää.

Soita +358102355140

Meilaa asiointi@maker3d.fi