Skip to main content

Volvo Groupin 3D hiekkatulostimella selviä säästöjä tuotannossa

Ruotsin Skövdessä sijaitseva Volvo Groupin moottoritehdas on ottanut käyttöön hiekkatulostimen, jolla on lyhennetty toimitusaikoja sekä säästetty kustannuksissa.

Toisin kuin useimpien 3D-tulostimien käyttäessä muovia tai terästä esineiden valmistamiseen, tämä tulostin käyttää hiekasta ja liimasta tehtyjä ohuita 0,3 mm kerroksia. Prosessin lopputuotteena on ”ydin”, jota käytetään komponenttien prototyyppien valuun. Käyttämällä sekä metallivalua että 3D hiekkatulostinta, uusi prosessi sisältää yhden perinteisimmistä ja yhden huipputeknologisimmista valmistusmenetelmistä. Tämän on todettu olevan erittäin onnistunut yhdistelmä.

Hiekkatulostin on nyt laaja-alaisessa käytössä Volvo Groupin eri projekteissa. 6kk käyttöönoton jälkeen toimitusaikojen lyhentymisestä syntyneet säästöt ovat jo ilmeisiä. Toinen merkittävä hyöty on luottamuksellisuus, joka on syntynyt kaikkien prototyyppien vaiheiden ollessa nyt talon sisällä.

3D hiekkatulostimella on suhteellisen helppoa hienosäätää malleja ja nähdä, mikä sen tuoma vaikutus ovat todellisessa käytössä.

Lähde: VOLVO GROUP