Skip to main content

Ultimaker 3D-tulostimella monimutkaisin koskaan raportoitu muodonmuutos

IKEAn huonekaluja on suht helppo koota, mutta se voisi olla vieläkin helpompaa. Kuvittele ostavasi huonekaluja litteissä paketeissa, jotka avautuessaan kokoaisivat itse itsensä. Tällainen visio on Delft University of Technologyn (TU Delft) tutkija Dr. Amir Zadpoorilla. Mutta se on vain osa visiota. Dr. Zadpoor uskoo, että origamien perusteiden soveltaminen 3D-tulostusteknologiaan voisi olla myös avain parempien luuimplanttien kehittämiselle.

Normaalisti muotoaan muuttavien esineiden tulostamiseen on vaadittu kalliita erikoistulostimia, mutta tässä tapauksessa käytettiin Ultimaker 3D-tulostinta yhdessä PLAn kanssa. Lopputulosta Zadpoor kuvasi monimutkaisinta muodonmuutosta ikinä raportoiduksi. Prosessi on täysin automatisoitu ja esineet taivutetaan ennalta suunnitellun järjestyksen mukaisesti.

Miten tämä sitten liittyy luuimplantteihin?

Tekniikka mahdollistaa sisäpuolelta huokoisemman implantin valmistuksen, joka sallii potilaan kantasolujen siirtymisen implantin rakenteeseen ja kiinnittyvän sisustaan, sen sijaan että niitä käytettäisiin pelkästään ulkopinnalle. Tämä luo vahvemman ja paremman implantin. Lisäksi implantin pinnalle voidaan luoda solukasvua ohjaavia nanokuvioita.

Lähde: 3DPRINT.COM