Skip to main content

TAITAJA2018 TAMPERE 14.-17.5

14. -17.5 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetty Taitaja2018 on vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma, joka viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. 1988 järjestetyssä ensimmäisessä Taitaja -kilpailussa 1988 oli vain kaksi lajia, kun tänä vuonna ammattitaitokilpailun SM-mitaleista kilpailivat jo lähes 360 osallistujaa 44 eri ammattialoissa. Kilpailutoimintaa hallinnoi WorldSkills International -järjestöön kuuluva Skills Finland ry.

Lähde: SKILLSFINLAND

Kisoissa oli todella hyvä meininki. Nuorten kanssa tekeminen on aina innostavaa itsellekin. Olimme pääasiassa tuomaroimassa CAD-suunnittelun yksilökilpailua, johon kuului myös meidän suunnittelema osa-alue 3D-tulostukseen liittyen.

”CAD-suunnittelussa kilpaillaan suunnitteludokumenttien tuottamisessa. Tuotettavat dokumentit voivat olla piirustuksia, kirjallista materiaalia tai 3D-malleja, joita käytetään apuna erilaisten tuotteiden valmistamisessa sekä markkinoinnissa. Tehtävät ovat luonteeltaan yleistehtäviä, eivätkä ne edellytä jonkin suunnittelualan erityisosaamista. Ne saattavat sisältää myös laskelmien ja / tai esitysgrafiikan tuottamista.

Lajin kilpailutehtävät pohjautuvat ammatillisen perustutkintojen perusteiden kiitettävän (3) tason osaamisvaatimuksiin. Tehtävät ovat puhtaasti käytännöllisiä piirtämiseen ja mallintamiseen liittyviä suunnittelutöitä, joissa ei vaadita laajaa teoreettista tietämystä.

Ohjausryhmässä mukana Maker 3D:ltä Jarkko Lohilahti ja Joni Kumpulainen.”

Lähde: TAITAJA2018

Mukana menossa olivat myös edustamamme Ultimakerin 3D-tulostimet, joita kohtaan osoitettu kiinnostus oli valtaisaa. 3D-tulostus on todellakin tulossa kovaa vauhtia lähes jokaiselle ammattialalle.

Kilpailijoiden taso oli erittäin korkea, todella osaavia ja päteviä nuoria. Mahtavaa oli työskennellä kolme päivää tulevaisuuden tekijöiden kanssa.