Skip to main content

Nordic 3D Expo

unspecified

Tavarat on pakattu Vantaan Energia -areenalta sekä tulostimet, materiaalit, 3d-skannerit ja kaikki muukin aiheeseen liittyvä irtaimisto on taas löytänyt paikkansa Hernesaaren tiloistamme. On aika hieman lämmitellä Expojen jälkilöylyissä.

Ensireaktiomme osoittautui vääräksi, kun messualueelle saavuttuamme totesimme tapahtuman hiljaiseksi. Kyseessähän oli siis alan messut ja näin ollen niin kävijät kuin myös esilleasettajat olivat hyvin perillä 3d-tulostamisesta ja kaikesta sen oheistoiminnasta. Kävijämäärältään pienet, tietomäärältään suuret messut, sanottakoon näin. Kuhinaa riitti joka standilla.

Kahden päivän messuilla riitti ihmisiä tungokseen asti. Ultimaker-koneet keräsivät uteliaita katseita ja tulihan siinä esittelyjen sivussa kauppaakin koneista tehtyä. SLA-tekniikkaa edustava Formlabs Form2 taas vakuutti tarkkuudellaan ja erilaisilla materiaalivaihtoehdoillaan. Nämä ominaisuudet vetosivat enemmän vierailijoihin, jotka suunnittelivat hankkivansa koneen ammattikäyttöön. Formin Castable-materiaali, joka on tarkoitettu valumuotiksi, sai monet koruvalmistajat innostumaan. Tämänkertaisten messujen hitiksi osastollamme nousi kuitenkin Mass Portal Grand Pharaoh XD -tulostin. Kolmella yhtäaikaa tulostettavalla värillä sekä kosketusnäytöllä varustettu laite keräsi kiitosta niin mekaanisista ratkaisuistaan kuin tulostusjäljestään. Alla olevassa kuvassa Pharaoh’lla messuilla tulostamamme kaksivärinen taideteos.

IMG_0103 2

Ensimmäiseksi alan messuksi Suomessa tapahtuma oli onnistunut. Lähdimme expoille verkostoitumaan, esittelemään tavaraa, myymään palvelujamme sekä tutkimaan alan uusimpia keksintöjä – tässä kaikessa onnistuttiin. Suosittelemme tulevia expoja lämpimästi ja oletamme alan kasvaessa myös tapahtuman kasvavan. Nähdään ensi vuonna!

Loppukevennyksenä vielä messuilta bongattu Höganäs AB:n tulostama pultti. Pultti on tulostettu metallista ja se on rakenteeltaan ontto. Kohtuu kevyttä!
unspecified-1