Skip to main content

Kirjastot menneisyydestä nykyaikaan – Lauantaina 23.4.

Kirjasto seuraa aikaansa – Lauantai 23.4. klo 12-16 Sellon kirjasto

Kirjastot ovat alkaneet tarjoamaan 3D-tulostamista. Ensimmäinen kysymys on kirjastoissa vain kirjarivejä nähneellä luonnollisesti -”Miksi?” Hieman yllättäen vastaus on, että kirjastojen yhtenä tehtävänä onkin tuoda uusia sovelluksia sekä tekniikoita asiakkaidensa käyttöön. Kirjastojen henkilökuntaa koulutetaan siten, että heillä olisi valmiudet 3D-tulostamisen opastamiseen riippumatta asiakkaan tietotaito-tasosta. Tämä mahdollistaa täyden ummikonkin pääsyn 3D-tulostamaan.

Lauantaina 23.4 järjestämme yhdessä Sellon kirjaston kanssa koulutustapahtuman, jossa asiantuntijamme Jarkko Lohilahti (Maker3D) sekä Joni Kumpulainen (Kreativo Akademy) ovat neuvomassa ja opastamassa kävijöille 3D-tulostamista. Koulutuksessa käydään läpi 3D-tulostamisen prosessi aina kappaleen mallintamisesta tulosteen jälkikäsittelyyn. Koulutuksen jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus, jossa kokeneemmatkin tulostajat voivat esittää kysymyksiä asiantuntijoille.

Espoon Sellon kirjasto, Turun pääkirjasto, Helsingin kirjastojen kaupunkiverstas, Helsingin Elielinaukion Kymppikirjasto ja Kirkkonummen kirjasto ovat maamme edelläkävijöitä 3D-tulostamisen eteenpäin viemisessä yleiseen hyötykäyttöön. Edellämainituissa kirjastoissa voi varata muutamien tuntien mittaisia 3D-tulostusaikoja.

Tervetuloa lauantaina Sellon kirjaston 3D-tulostus -tapahtumaan!

Lisää aiheesta:

Espoo
http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Sellon_kirjasto/Tapahtumat/3DPaja(91933)
http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Sellon_kirjasto/Sellon_omat/Sellon_Paja__meilla_saa_tehda(1977)
Helsinki
http://www.kaupunkiverstas.fi/3d-tulostus/
Turku
http://www.auranaallot.fi/uutiset/paikallinen/kirjaston-3d-tulostin-kiinnostaa
http://www.turku.fi/uutinen/2016-03-18_kirjasto-siirtyy-3d-aikaan
Kirkkonummi
http://www.kreativo.fi/3d-tulostin-kirjasto/

image00