Skip to main content

BUSINESS FINLAND TIEDOTTAA – INNOVAATIOSETELI JATKUU

Olemme vuosien varrella toteuttaneet useita innovaatioprojekteja, joiden tuloksena on saatu rakennettua menestyviä tuotteita, sekä luotua uusia palvelumalleja. Innovaatioseteli on toiminut hyvänä piristysruiskeena ideoiden eteenpäinviemisessä.

Business Finlandin omissa tarkasteluissa on havaittu, että innovaatioseteli toimii selkeästi sisäänheittotuotteena muihin Business Finlandin rahoituksiin. Täten se toimii hyvin yritysten kannustimena innovaatiopalveluiden piiriin ja auttaa yrityksiä käynnistämään uusiin tuotteisiin ja palveluihin tähtääviä projekteja. Selvityksen mukaan yhdeksän kymmenestä projektista olisi jäänyt joko kokonaan tai osittain toteutumatta ilman seteliä.

Vuoden 2016 lokakuusta asti toiminut innovaatiosetelikokeilu on osoittanut, että rahoituksella on selkeä paikka suomalaisessa innovaatiojärjestelmässä. Joulukuussa 2019 päättynyt innovaatiosetelikokeilu jatkuu toistaiseksi voimassaolevana 20.1.2020 alkaen, jolloin rahoitus on jälleen haettavissa sähköisen asioinnin kautta. Samalla innovaatioseteliin tulee tuhannen euron omavastuuosuus.

Kokeilun alusta asti 525 yritykselle (7,5 prosenttia setelin saaneista) on myönnetty muuta Business Finlandin rahoitusta yhteensä 612 hankkeeseen innovaatioseteliprojektin jälkeen. Innovaatiosetelipalvelu toimii vaikuttavuusselvityksien (Tampereen yliopisto ja 4FRONT) ja palautteen perusteella hyvin ja sen tunnettavuus on suuri. Rahoitus on myös lisännyt asiakastyytyväisyyttä Business Finlandin palveluihin. Suomen yrittäjät ja TEM ovat kokeilun takana ja pitävät setelipalvelun jatkumista tärkeänä.

Ystävällisin terveisin,

Jarkko Lohilahti
CEO, Founder – Maker3D
jarkko.lohilahti@maker3d.fi
+358400565641