Skip to main content

Kun ideoimme Usersummit 2019- tapahtumaa, mietimme kumpi olisi pääosassa tapahtumassa: Huolella valitut kiinnostavat puhujat ja aiheet vai puhdas verkostoituminen alan osaajien kesken. Emme päässeet yksimielisyyteen asiassa, joten valitsimme uhkarohkeasti molemmat.

Jokaisella meistä lienee sama ongelma: Aikaa ei koskaan ole liikaa. Päätimme siksi tarjota osallistujille todella tiiviin paketin valikoiduista aiheista. Aikataulu tehtiin tarkoituksella nopeatahtiseksi, jotta kenenkään aikaa ei hukattaisi odotteluun. Kun asiaosuuden aika oli ohitse, tarjosimme tilaisuuden vapaaseen verkostoitumiseen. En käy tässä kirjeessä läpi jokaista esitystä erikseen, poimin muutaman esimerkin ja lisään loppuun linkkejä muista käsitellyistä aiheista.

Tilaisuuden alkuun Lauri Pitkänen piti Maker3D yritysesittelyn, jossa kerrattiin kuinka toimintamme sai alkunsa, palveluliiketoimintamme kulmakivet, sekä mitä uusia mahdollisuuksia laajentunut toimintamme tarjoaa. Tästä päästiin luontevasti avaruuden ESA- projektiin, jossa Maker3d:n roolina on mm. korvata painavia ja kalliita metalliosia tekemällä avaruusaluksiin komponentteja 3D tulostamalla. Aihe on huikean mielenkiintoinen, olemme todella ylpeitä siitä että saamme olla mukana projektissa. Aiheeseen voi tutustua lisää:

“HIGHPEEK” – KOHTI ÄÄRETÖNTÄ JA SEN YLI.

Leandro Righini, Vurtin Toimitusjohtajan esitys oli äärimmäisen innostavaa kuunneltavaa. Leandro haluaa pienentää VR-lasien monimutkaista käyttökokemusta ja tuoda laitteita helpommin lähestyttäviksi. Leandro perusti Vurt:n tarjotakseen VR-lasien ympärille liitettäviä apulaitteita, jotka vähentävät esimerkiksi tarvetta “pukea” laseja niiden käyttämiseksi. Vurtin laitteistoja käytetään muunmuassa Kone:en tapahtumissa hissien esittelyyn. Tapahtumassamme pääsi myös testaamaan Vurtin nykyistä tuotetta sekä kuulemaan sen kehityksen eri vaiheista. Siitä mitä kaikkea on saatu tehdä,  jotta on päästy näin pitkälle tässä teknologiassa.

Vurt

Toimistollamme on esillä UPM:n kehittämästä puumateriaalista tulostettu tuoli jonka muotoilu ja ulkonäkö on skandinaavista designia parhaimmillaan. Kyseinen tuoli tulee myyntiin Maker3D:lle yksinoikeudella,  ja jos aihe vähääkään kiinnostaa, suosittelen lämpimästi tulemaan toimistollemme paikan päälle ainakin tsekkaamaan tämä kaunis tuloste. Paikalla oli kyseisen materiaalin kehittäjä Eve Saarikoski kertomassa enemmän tuotteesta ja materiaalista.

Tässä muutamia linkkejä käsiteltyihin aiheisiin:

Sinterit Lisa 2 Pro

miniFactory

3D- tulostetut Design huonekalut

Basf

 

Kun virallinen osuus oli ohi, ei osallistujia tarvinnut kahdesti kehottaa verkostoitumaan. Kuuleman mukaan verkostoituminen jatkui intensiivisenä aivan pikkutunneille asti.

 

Ystävällisin terveisin,

Suvi Lohilahti
BPM – Maker3D