Skip to main content

Educa 2018 – Helsingin Messukeskus

By 27.1.201829 tammikuun, 2018Yleinen

Ovien avauduttua messuväkeä alkoi tulla ihan mukavaan tahtiin. Osastomme ensimmäinen ja myös päivän nuorin vierailija oli n. 2 vuotias poika, jonka silmät eivät lakanneet seuraamasta Ultimakerin tulostuksen etenemistä. Äiti sekä äidin ystävä olivat varhaiskasvatuksen puolelta ja kiinnostus tulostimiin kasvoi kertaheitolla, kun kuulivat eskarilaistenkin jo käyttävän laitteita.

Tiesimme ystäväyrityksemme 3DBearin olevan messuilla mukana ja päätimme lähteä vielä suht hiljaisena hetkenä moikkaamaan Kristoa sekä samalla tutustua heidän 3D/AR -sovellukseensa. Puhetta olisi piisannut pidemmäksikin aikaa, ellei olisi tullut aika taas jatkaa matkaa ja vilkuttaa myös tutun näköiselle työtä tekevälle Ultimakerin tulostimelle.

Kohta perään läheiseltä ständiltä saapui varsin innokas mies, jonka ihmetystä herätti pöydällä esillä ollut 3D-tulostettu purentakisko. Voiko tällaiseenkin tarkoitukseen tulostinta käyttää? Kyllä voi ja tulevaisuudessa yhä enenevin määrin. Tästä sitten poiki lisäkysymyksiä pitkän tovin. Paljon informaatiota ja sen myötä tyytyväinen hymy kasvoilla lähtenyt vierailija.

Tunnelmaa nostatti ennen puolta päivää tehty ensimmäinen Ultimaker tulostinkauppa. Sitä kannatti juhlistaa pienellä tauolla kahvin ja voisilmäpullan kera.

Messujen mukava ja leppoisa tunnelma välittyi kartoittaessamme hallin näytteileasettajia.  Varsinkin ”Opettajien olohuoneessa” ollut viinibaari oli erityisen suosittu. Ihan hulvattomaksi asti meno ei sentään yltynyt, mutta naurua ja iloista puheensorinaa kuitenkin riitti.

Lounasaikaan oli pieni happitauko paikallaan ja hyvän ruuan äärellä pohdittiin, mitä kaikkea markkinoinnin ympärille voikaan rakentaa. Ständille pysähtyneistä messuvieraista tehtiin pientä yhteenvetoa, mikä heitä kiinnosti, mitä haluttiin tietää ja mihin tarkoituksiin. Olisivatko he kenties tulevia uusia asiakkaitamme?

Kun ruokaa oli sulateltu riittävästi, oli hyvä ajatus lähteä tutustumaan muihin näytteilleasettajiin, joita yrityksemme palvelut saattaisivat kiinnostaa. Olivatko 3D-tulostimet tuttuja heille entuudestaan? Olivatko kenties harkinneet sellaisen hankkimista tai jopa ostaneet?  Miten monella tavalla tulostusta voisikaan hyödyntää omassa työssä tai erilaisissa oppimisympäristöissä?

Kannatti jalkautua. Kaikilla ei ole riittävästi aikaa kiertää tutustumassa muihin näytteilleasettajiin ja vierailumme saikin monet innostumaan. Yhteystietoja vaihdettiin vilkkaasti ja tulevista yhteydenotoista sovittiin.

Hallia kiertäessä vastaan tuli myös vanhoja tuttavuuksia sekä asiakkaita. Teknisten aineiden opettajien (TAO ry) osastolla vaihdettiin kuulumisia ja sovittiin myös sivuillemme tulevasta koulumaailmasta kertovasta ”asiakas-case -tarinasta”. Mieltämme lämmitti erityisesti kuulla, kuinka innoissaan ala- ja yläkoululaiset lapset ylipäätään olivat 3D-tulostimien käytöstä.

YHTEENVETO

Päivä sujui kaikenkaikkiaan oikein hyvin.

Voisi ehkä todeta, että Educa-messuilla tietoisuus 3D-tulostuksesta on selvästi kasvanut vuosien myötä ja alkuhämmästelyjen tilalle ovat vaihtuneet taistelut laitehankintojen rahoituksista ja budjetoinneista tai sitten niistä on tullut kehityskeskustelujen kompastuskiviä.

Yhteisosastomme MADin kanssa toimi loistavasti. Rento ja hyvä fiilis kertoo onnistuneesta yhteistyöstä. KIITOS MAD!