Skip to main content

Safety Trainers – Koulutuspäivä

By 27.6.20184 heinäkuun, 2018Yleinen

 

Pääsin osallistumaan Digioivan tiloissa pidetylle  Safety Trainers yrityksen ensiapukurssille. Safety Trainers on turvallisuuskoulutuksia tarjoava yritys, joka tarjoaa ensimmäisenä Suomessa osaksi verkossa suoritettavaa ensiapukurssia. Koulutus johon osallistuin oli silmiä avaava. Toimintamallit perinteisissä hätätilanteissa joita koulutuksessa demottiin, olivat allekirjoittaneelta päässeet pahasti unohtumaan. Viime ensiapukurssi kun tuli käytyä armeijassa joskus kultaisella 2000-luvulla.

Tukehtuvan ihmisen auttaminen, kolaritilanteissa toimiminen, elvytys ja esimerkiksi oikeanlainen elvytystekniikka ovat nyt hyvin mielessä. Eri hätätilantet käytiin ensiksi läpi suullisesti vetäjän esittelemänä, sitten keskustelemalla ja lopuksi suoritettiin erilaisia tilanteisiin kuuluvia harjoituksia ryhmissä. Koulutuksen pitäjällä Jonathan Hagkvistilla on hyvä ote kouluttamiseen. Kurssilainen viedään välillä todella vakavien aiheiden äärelle, kun taas kohta selvä ammattitaidon tuoma huumori oikeaan paikkaan saa kaikki nauramaan. Välissä avoin keskustelu kiihtyi tarinoinniksi osallistujien omista kokemuksista, joista sitten oltiin taas vuoron perään kauhuissaan tai naurettiin. Kyseessä ei siis ollut ns. rastisulkeiset. Kyseessä oli avoin kouluttajan ja koulutettavien vuorovaikutukseen perustuva rento mutta särmä koulutustilaisuus.

–”Muistakaamme, että ensiavun antaminen on elintärkeää, ja että elvytys tapahtuu Bee Gees – Staying’ Alive -biisin tahdissa”

Kurssi oli sisällöltään kattava ja selvästi hiottu kokonaisuus. Yksittäisen hätätilanteen teorialle, harjoituksille sekä kysymyksille oli jokaiselle omat osiot. Kun kaikki olivat ymmärtäneet asian – jatkettiin seuraavaan. Onko teidän työpaikalla lainvaatima määrä ensiapukurssin käyneitä?