Skip to main content

Olemme aloittaneet pitkään odotetun Formlabs Fuse 1 SLS-tekniikkaa hyödyntävän 3D-tulostimen edustamisen Suomessa. Formlabs Fuse 1 ja Shift lanseerataan 16.12.2021 järjestettävässä julkaisutapahtumassa Helsingin Hernesaaressa.

Selektiivisellä lasersintrauksella (SLS) tarkoitetaan 3D-tulostustekniikkaa, jossa hienojakoista pulveria sulatetaan yhteen laserin avulla. Lasersintrauksessa käytetään yleisimmin nailonpohjaisia pulvereita ja valmistetut kappaleet ovat mekaanisesti lujia. Suuri etu tässä tulostustekniikassa on erillisten tukimateriaalien tarpeettomuus, koska kappaleen ympärille jäävä sulattamaton materiaali tukee kappaleita joka suunnasta.  Lasersintrattujen osien pääasialliset käyttökohteet ovat prototyyppit, erikoistyökalut, varaosat sekä lopputuotteet. Aiemmin SLS-tekniikan 3D-tulostimet ovat olleet kalliita ja kankeita teollisuusluokan laitteistoja. Nyt julkaistava Formlabs Fuse 1 ja Shift on edullinen ja kompakti teollisuustason osia valmistava lasersintrausjärjestelmä.

Olemme jälleenmyyneet Suomessa Formlabs 3D-tulostimia vuoden 2016 tammikuusta lähtien, kun Formlabs toi markkinoille SLA-tekniikan Form 2 -tulostimen. Valikoiduimme myös nyt julkaistavan, SLS- tekniikkaa käyttävän Fuse 1:n jälleenmyyjiksi Suomessa, sillä meillä on pitkä kokemus teollisuustason lasersintrauksesta, jo yli kaksi sataa onnistuneesti toimitettua Formlabs 3D-tulostinta sekä osaava huoltotiimi.

Edullinen SLS-tulostus helposti saataville

Formlabs Fuse 1 tuo teollisuustason lasersintratut osat nyt lähelle käyttäjää. Laite on jopa kymmenen kertaa kilpailijaansa edullisempi investointikuluiltaan ja tarjoaa luokassaan edullisimmat kustannukset kappaleiden valmistukseen. Laadussa Fuse 1 ei häviä kalliimmille kilpailijoilleen lainkaan. Kompaktin laitekokonsa ansiosta järjestelmä ei vaadi myöskään suuria investointeja käyttöympäristöönsä.

    1. Matalat materiaalikustannukset. Laaja rakennuskammio ja mahdollisuus käyttää nailonjauhetta uudelleen, Fuse 1 tarjoaa teollista laatua SLS 3D -tulostusta alhaisilla kustannuksilla.
    2. Korkea tuottavuus ja suorituskyky. SLS-tulostus on nopein lisäainevalmistustekniikka toimiville, kestäville prototyypeille ja loppukäyttöosille. Osat voidaan järjestää tiukasti tulostuksen aikana käytettävissä olevan rakennustilan maksimoimiseksi.
    3. Suunnittelun vapaus. Ilman tukirakenteita SLS 3D-tulostus mahdollistaa monimutkaisten geometrioiden, toisiinsa lukittuvien osien, sisäkanavien ja muiden vaativien kuvioiden luomisen.
    4. Loppukäyttöön kehitetyt materiaalit. Nailon ja sen komposiitit ovat todistetusti korkealaatuisia kestomuoveja, joiden mekaaniset ominaisuudet ovat verrattavissa perinteisillä valmistusmenetelmillä, kuten ruiskuvalulla luotuihin.
    5. Tulostaminen ei vaadi kalliita ja tilaa vieviä suojakaasujärjestelmiä. Normaalisti teollisen tason tulostimet käyttävät tulostuksen aikana suojakaasua. Fuse 1 sisältää todella pitkälle kehitetyn lämmönhallinta ja ilmankiertojärjestelmän, jonka vuoksi kaasua ei tarvita.

“Voin sanoa, että nyt tuntuu hyvältä. Tämän tuotteen julkaisua olemme odottaneet yli neljä ja puoli vuotta. Pitkään jatkunut kehitystyö on todellakin kannattanut. Laite on valmis markkinoille ja tuo teollisuustason lasersintrauksen entistä lähemmäs käyttäjäänsä”, kertoo innostuneena Maker3D:n toimitusjohtaja ja perustaja Jarkko Lohilahti.

Laitteistojen virallinen myynti on nyt aloitettu ja tehdyt tilaukset on mahdollista saada toimitettua vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Jarkko Lohilahti
Toimitusjohtaja – Maker3D
+358 40 056 5641
jarkko.lohilahti@maker3d.fi

Verkkokaupan asiakaspalvelu
+358 10 235 5140
asiakaspalvelu@3d-tulostus.fi

 

Formlabs

Formlabs on 3D-tulostusteknologian kehittäjä ja valmistaja. Heidän päätoimipisteensä sijaitsee Somervillessä, Massachusettsissä Yhdysvalloissa. Yrityksen perusti syyskuussa 2011 kolme MIT Media Lab opiskelijaa. Formlabs kerrytti lähes 3 miljoonaa dollaria Form 1 kickstarter -kampanjassa. Tämä tulostin toimi muutoksentekijänä ja toi SLA-tulostuksen mahdolliseksi edullisessa työpöytäluokassa. Uudemmat Form 2 ja Form 3 mallit ovat keränneet paljon kehuja luotettavuudellaan ja helppokäyttöisyydellään. Lue lisää https://formlabs.com/.

Maker3D

Maker3D Oy on vuonna 2012 perustettu 3D-tulostukseen erikoistunut suomalainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen 3D-tulostuksen ratkaisuja. Päätoimipisteemme on Helsingin Hernesaaressa Telakkarannalla, josta operoimme globaalisti. Halumme alati kehittää palvelujamme näkyy toimintatavoissamme. Projektimme suoritetaan yritysyhteistyössä asiakkaidemme kanssa, jolloin molemminpuolinen tietotaito päivittyy työn ohella. Yli 1 000 projektin myötä olemme nousseet Suomessa alan tunnetuimpien yritysten joukkoon. Lue lisää https://www.maker3d.fi/.