Skip to main content

Olemme hankkineet Flux Beambox Pro -CO2-laserleikkurin tuotantokoneiston vahvistukseksi. Jälleenmyymme myös Flux:n koko laitevalikoimaa verkkokaupassamme ensimmäisenä Suomessa.

Tulostuspalvelumme on törmännyt jatkuvasti projekteissaan tilanteeseen, jossa pelkkä 3D-tulostus ei ole ollut riittävä tai paras valmistustapa. Otamme tulostuspalvelussamme huomioon kaikki mahdolliset valmistustavat ja monesti isommat projektit koostuvatkin useista eri tekniikoista. Tasaisten levyjen käyttö on valmistamissamme projekteissa tärkeää, mutta niiden tulostaminen taas ei ole kovinkaan tehokasta. Tästä syystä levyjen laserleikkaukset on toteutettu aiemmin alihankintana.

Kartoituksen ja esiselvityksen jälkeen päädyimme edustamaan nimenomaan Flux:n tuottamia pienen kokoluokan CO2-laserleikkausyksiköitä. Oma laserleikkuri kasvattaa ja laajentaa 3D-tulostuspalvelumme mahdollisuuksia entisestään.

Flux tarjoaa tällä hetkellä kolmea eri kokoluokan laserleikkuria, jotka poikkeavat toisistaan pääasiassa laserin tehon ja leikkauspinta-alan suhteen.

Laitteella on tehty muutamia kevyempiä testauksia ja leikkausjälki on ollut todella hyvää. Laserleikkurissa on tehokas savunpoisto vähentämässä leikkausalueen lähelle syntyvien savukaasujen värjäymiä. Tämä ominaisuus on erittäin tärkeä varsinkin kun ollaan tekemisissä puumateriaalien kanssa. Savukaasuille voi hankkia erillisen ulkoisen suodatinyksikön, jonka ansiosta leikkurin voi sijoittaa sellaiseenkin toimintaympäristöön, jossa ei ole ilmanvaihtoa tai vaikka toimistotiloihin.

Valmistajan kotisivut – https://www.fluxlasers.com/

Terveisin,

Keijo Johansson
Tekninen tuki

keijo.johansson@maker3d.fi