Skip to main content

Tiedote 30.3.2021

3D-tulostukseen erikoistunut Maker3D ja biopohjaisia materiaaleja valmistava Brightplus ovat kehittäneet uuden ekologisen 3D-tulostusmateriaalin. Uudet bio- ja sivuvirtapohjaiset tulostusmateriaalit ovat saatavilla kesäkuussa 2021.

3D-tulostus sopii erityisen hyvin prototyyppien valmistukseen sekä monenlaisten kappaleiden tuotantoon. Ympäristöystävällisemmille tulostusmateriaaleille on jo pitkään ollut tarvetta ja kysyntää.

Olemme erikoistuneet 3D-tulostettavien tuotteiden kehittämiseen ja pääpainona pidämme teknologian tarjoamia mahdollisuuksia. On hienoa päästä hyödyntämään asiantuntemustamme tämän uuden kestävän kehityksen mukaisen materiaaliperheen markkinoille tuomisessa, kertoo Maker3D:n toimitusjohtaja Jarkko Lohilahti.

Ympäristöystävällinen vaihtoehto 3D-tulostukseen

Ekologiset BrightBio® 3D-tulostusmateriaalit ovat biomuovipohjainen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto 3D-tulostukseen. Materiaalien pohjana on käytetty patentoitua vihreään kemiaan perustuvaa BrightBio® teknologiaa, jonka avulla materiaaleissa voidaan hyödyntää monien eri teollisuuden alojen hyödyntämättömiä sivuvirtoja. 

− Sivuvirtojen funktionaalisuuden ja teknologiamme avulla olemme optimoineet materiaalien tekniset ominaisuudet 3D-tulostukseen. Olemme toimittaneet ensimmäisiä eriä tuotetta Maker3D:lle testaukseen, ja palautteen perusteella vastaamme materiaaliominaisuuksiin erityisillä materiaalikemiallisilla koostumuksilla, kertoo Milja Hannu-Kuure, Brightplussan toimitusjohtaja.

Pian lanseerattavat sivuvirtapohjaiset materiaalit vähentävät kiertotalousvajetta ja biohajoavuutensa ansiosta eivät elinkaarensa päässäkään jätä ympäristöön haitallista pitkäikäistä mikromuovia. 

− Materiaalien ominaisuuksia optimoidaan parhaillaan, mutta kehitysvaiheen materiaalia on jo saatavilla. Uusi ekologinen materiaaliperhe lanseerataan myöhemmin 3D-tulostuksen tuotantomateriaaliksi, Lohilahti kertoo.

Jos olet kiinnostunut materiaalien ennakkotilauksesta tai materiaalien soveltuvuudesta tuotteesi lopputuotantoon, otathan yhteyttä Jarkko Lohilahteen tai Milja Hannu-Kuureen.

Lisätietoja

Milja Hannu-Kuure
Toimitusjohtaja
Brightplus Oy
+358400 64 6533
milja.hannu-kuure@brightplus.com

Jarkko Lohilahti
Toimitusjohtaja
Maker3D
+358400565641
jarkko.lohilahti@maker3d.fi

Brightplus Oy

Brightplus on biopohjaisia materiaaleja valmistava suomalainen yritys. Tuotteisiimme kuuluu sulatyöstettäviä materiaaleja fossiilipohjaisten muovien korvaamiseen sekä barrieri- että vesipohjaisia pinnoitteita. Hyödynnämme BrightBio-tuotteissamme kestävän kehityksen ja kiertotalouden mukaisesti eri teollisuussektoreiden sivuvirtoja metsäteollisuudesta maatalouteen. Innovoimme tuotteita yhdessä asiakkaidemme kanssa, jotta ne sopivat suoraan heidän prosesseihinsa ja käyttötarkoituksiinsa lukuisilla eri toimialoilla. Lue lisää: https://www.brightplus.com/

Maker3D

Maker3D Oy on vuonna 2012 perustettu 3D-tulostukseen erikoistunut suomalainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen 3D-tulostuksen ratkaisuja. Päätoimipisteemme on Helsingin Hernesaaressa Telakkarannalla, josta operoimme globaalisti. Halumme alati kehittää palvelujamme näkyy toimintatavoissamme. Projektimme suoritetaan yritysyhteistyössä asiakkaidemme kanssa, jolloin molemminpuolinen tietotaito päivittyy työn ohella. Yli 1 000 projektin myötä olemme nousseet Suomessa alan tunnetuimpien yritysten joukkoon. Lue lisää: https://www.maker3d.fi/