Skip to main content

3D-tulostus muuttaa maailmaa

By 20.1.201429 syyskuun, 2020Yleinen

MAKER3D Oy on vuonna 2012 perustettu 3D-tulostukseen keskittynyt suomalainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen 3D-tulostuksen ratkaisuja. Toimipisteemme toimii Helsingin Töölössä. Haluamme jatkuvasti kehittää palveluamme ja projektimme suoritetaan yritysyhteistyössä. Pyrimme löytämään hyviä yhteistyökumppaneita, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman monipuolisesti haastavissa projekteissa.

Vuonna 2013 3D-tulostus oli hyvinkin pitkälle median suitsuttama aihe. Monienkin juttujen taso jäi alhaisiksi, joilla luotiin ihmisille vääränlaisia mielikuvia. On puhuttu tekniikan nopeasta kehittymisestä, jota se ei vielä ole. Maailmanmittakaavalla ajateltuna yritykset ovat vielä pieniä. Suurimmat yritykset kuten 3D-Systems ja Stratasys ovat kuitenkin onnistuneet ”hypen” ansiosta nostattamaan pörssikurssinsa huimiin lukemiin. Tämä osoittaa kiinnostuksen tekniikkaa kohden ja varmastikin muutaman vuoden kuluttua aletaan jo puhumaan hiukan nopeammasta kehityksestä. Koneita kehittelevät yritykset ovat saaneet merkittäviä taloudellisia tukia mm. tuotekehitykseen. Edustamamme yritys 3DFactories mukaanluettuna. Kun alan liikevaihto ylittää ”isojen” kiinnostuksen rajan vain taivas on rajana.

Vuoteen 2014 lähtään entistä viisaampana ja kokeneenpana. Olemme rakentamassa tehokasta 3D-tulostuspalvelua jonka pääasiallisena tuotteena on laadukkaiden prototyyppien valmistus yrityksille. Tulevaisuudessa uskomme hyvin vahvasti myös siihen, että 3D-tulostimilla aletaan valmistamaan yhä enemmän lopputuotteita. Tälläkin hetkellä pystytään jo valmistamaan pieniä sarjoja tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin sarjavalmistuksella.Tällaisiin projekteihin haetaan edelleenkin yhteistyöyrityksiä. Lopputuotteiden valmistukseen ajamme sisään verkkokaupassa palvelun jossa tuotamme 3D-tulosteita myös tavallisten ihmisten saataville.

Terveisin

Jarkko Lohilahti
MAKER3D
0400565641