Skip to main content

3D-tulostus muuttaa maailmaa

Osa 2: Kuinka tilaamme 3D-tulosteen?

Kun mennään ajassa taaksepäin, ei 3D-tulosteen tilaaminen ollut helppoa. 3D-mallinnusohjelmia ei ollut saatavilla ja ne olivat erittäin kalliita, 3D-tiedostojen vaatimat tallennustilat olivat suuria tietokoneiden muisti ja suorituskapasiteettiin nähden. 3D-tulostimet olivat käytännössä vain suurten yritysten saatavilla, mutta nyt asiat ovat toisin.

Kuinka tilaamme 3D-tulosteen? Kun aikomuksenanne on tilata 3D-tuloste, kaikki lähtee liikkeelle 3D-mallinnetusta tiedostosta. Jos käytössänne ei ole lisensoitua mallinnusohjelmaa voi käyttää esimerkiksi https://tinkercad.com/ sivustolla olevaa helppokäyttöistä mallinnusohjelmaa tai voitte ladata http://www.thingiverse.com/ sivustolta valmiin ilmaisen mallin, jonka joku käyttäjä on sinne lisännyt vapaasta tahdostaan.

Pointteja 3D-mallintamiseen:

– se mitä teet 3D-malliin tulee myös tulosteeseen. Ei kannata jättää avonaisia pintoja

– minimi seinämän vahvuus on 0,6mm, mutta suositeltavaa on käyttää ainakin 1,2mm seinämän vahvuutta

– tyhjän päälle ei voida 3D-tulostaa, jolloin joudutaan käyttämään tukimateriaalia. Tämä lisää kustannuksia.

Kun teillä on valmis 3D-malli, niin seuraavana vaiheena on tarjouspyynnön lähettäminen. https://www.maker3d.fi/palvelut/3d-tulostus/tarjouspyynto/ 3D-tulostajamme lähettää teille tarjouksen yleensä noin tunnissa toimistotyöaikana. 3D-tulostuksen hinta lasketaan käytetyn ajan sekä materiaalin mukaan. Yksikkökohtainen hinta laskee kappaleen/kappaleiden koon mukaan.

Hyväksyttyänne tarjouksen, 3D-tulostajamme lähettää tilausvahvistuksen. 3D-tulosteen valmistumiseen menee yleensä 1-3 arkipäivää. 3D-tuloste on myös mahdollista saada erityispalveluna noudettuna jopa samana päivänä. Yleensä toimitamme tilauksenne postitse tai matkahuollon kautta.

Kun olette tilaamassa 3D-tulostetta on hyvä tietää muutama perusseikka verrattuna esimerkiksi ruiskupuristettuun muoviin. 3D-tuloste ei vastaa laadultaan tai kestävyydeltään vastaavaa ruiskupuristettua kappaletta. Sen kestävyydestä käytössänne emme voi ottaa vastuuta.

Jos jokin asia askarruttaa 3D-tulostamiseen liittyen, kannattaa ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Autamme mielellämme asian eteenpäin viemisessä.

 

Ystävällisin terveisin

Jarkko Lohilahti

Toimitusjohtaja – MAKER3D