Skip to main content

3D-tulostettu akseliturbiinimoottori Black Hawk-helikopterille

 

 

GE Aviaton on onnistuneesti saanut päätökseen T901 testauksen Yhdysvaltain Armeijan akseliturbiinimoottorin prototyypistä, jossa on ITEP -ohjelma (U.S Army’s Improved Turbine Engine Program).

Moottori tehtiin ainetta lisäävällä valmistuksella tuotettujen osien kokoelmasta ja on nyt valmis siirtymään seuraavaan kehitysvaiheeseen.

T901 hankkeen Executive Director Ron Hutter on innoissaan tuloksista, jotka ylittivät kaikki odotukset. Hutterin kertoo heillä olevan käytössä pitkälle edistyneiden suunnitteluvälineiden ja laitteistojen lisäksi uusimmat diagnostiset ja prognostiset työkalut. Tämä antaa armeijalle joustoa kehittää valmiuksia alhaisempiin elinkaarikustannuksiin.

2016 Armeija antoi GE Aviatonille $102 miljoonaa esisuunnittelukatselmuksen (PDR, Preliminary Design Review) kehittämiselle yli 40v listoilla olleille helikoptereiden moottoreille. Tavoite on kahden vuoden jälkeen saada Black Hawk ja Apache helikoptereille 50% lisää tehoja 25% paremmalla polttoaineenkulutuksella ja alhaisimmilla tuotantokustannuksilla.

3Dprintingindustry.com