Skip to main content

Tutkijoiden kehittämä algoritmi puolittaa 3D-tulostusajan

By 13.11.201714 marraskuun, 2017Yleinen

Yhdysvalloissa tutkijat ovat kehittäneet uuden algoritmin, jolla voidaan nopeuttaa 3D-tulostusta ja ratkaista yksi suurimmista haittapuolista 3D-tulostusteknologiassa – työn hidas eteneminen. Algoritmin avulla ilman lisättyjä laitteistokustannuksia, tulostimilla voidaan tuottaa korkealaatuisia tuloksia jopa kaksi kertaa nopeammin nykyisiin verrattuna.

Yksi tämän päivän haasteista 3D-tulostimissa on niiden työskennellessä syntyvät värinät. Erityisesti kevyemmissä pöytämalleissa liikuteltavien osien aiheuttama värinä heikentää laatua. Tulostimen dynaamisen käyttäytymisestä saadun tiedon perusteella algoritmi ennakoi liiallista värinää liikkeitä säätämällä, kertoo Chinedum Okwudire, University of Michigan’s Smart and Sustainable Automation Research Labia johtava koneenrakennuksen apulaisprofessori.

3D-tulostimet toimivat hitaasti, kun niillä halutaan varmistaa yksityiskohtaisen tarkka tulos. Se on yksi syy ja myös este laajemman yleisön löytää teknologia. Tutkijaryhmän tavoitteena on saada algoritmi osaksi tulostimien omaa ohjelmaa, jolloin se olisi koosta riippumatta valmiiksi integroitu.

Lähde: FUTURITY