Skip to main content

Olemme aloittaneet toimittamaan 3D-tulostettuja metalliosia. Käytämme osien valmistukseen MFFF-teknologiaa, joka pohjautuu metallien ruiskuvalutekniikkaan (MIM). MFFF-menetelmä soveltuu hyvin erityisesti piensarjavalmistukseen, toiminnallisiin prototyyppeihin sekä työkaluvalmistukseen. Teknologian etujen tunnistaminen tuo uusia vaihtoehtoja metalliosien valmistamiseen yleisemmin käytössä olevien CNC- ja DMLS-menetelmien rinnalle.

Tutkimuksen MFFF-teknologian soveltuvuudesta käyttöömme  käynnistimme 2019 kun lähdimme kehitysyhteistyöhön BASF:n kanssa. Valmistamamme kappaleet ovat olleet mittatarkkoja, kestäviä ja laadukkaita; niin hyviä että päätimme aloittaa menetelmällä tulostettujen osien toimittamisen.

Kuva 1. MFFF-tekniikka mahdollistaa esimerkiksi täysin ontot rakenteet. Menetelmän suuri etu on myös helposti poistettavissa oleva erillinen keraaminen tukirakenne.

Palvelun tietoja

  • valittavissa 316L (TDS)– ja 17-4PH (TDS) -materiaalit
  • tarkkuus: +/- 0,4mm
  • tulostustyössä käytettävä kerrosvahvuus 0,15mm
  • hinnat alkaen 100 €
  • osat toimitetaan jälkikäsiteltynä (tuet poistettu)
  • toimitusaika 2-4 viikkoa

Ultrafuse® 17-4 PH ruostumaton teräs

17-4 PH materiaali on toinen käytössämme olevista metalleista, joka on erinomainen valinta sovelluksiin, joissa tarvitaan erinomaisia mekaanisia ominaisuuksia sekä korroosionkestoa. Valmistetuista kappaleista mitatun 96% tiheyden ansiosta osat vastaavat 80%:sti koneistettujen osien mekaanisia ominaisuuksia.

Taulukko 1. 17-4 PH materiaalin testausraportti menetelmien välillä (Ultimaker playbook: 3D printing functional metal parts). MFFF-tekniikalla valmistettujen osien tiheys on 96% ja mekaaniset ominaisuudet ovat 80% koneistetuista. 

Ohjeita osien suunnitteluun

Tutustu seuraaviin valmistuksen rajoituksiin ennen osien tilaamista.

Tulostettavien kappaleiden maksimikoko on 100x100x100 mm.

Minimoi tukemattoman rakenteen romahtamisen riski pitämällä korkeus-leveyssuhde suosituksessa.

Seinämän minimivahvuus on 0,8mm.

Suositeltu seinämän maksimivahvuus on alle 30mm.

Oletko kiinnostunut osallistumaan tuleviin Workshoppeihin? Pysy linjoilla, ilmoitamme pian tulevaa aikataulua. Tutustu käyttämäämme luentomateriaaliin.

Heräsikö lisäkysymyksiä tai onko mielessäsi sovellutus mitä haluaisit kokeilla? Voitte ottaa suoraan yhteyttä minuun tai kollegaani Tom Eskelilään. Odotamme mielenkiinnolla yhteydenottoja ja erityisesti sellaisten metaliosien suhteen, jotka ovat aiemmin olleet mahdottomia valmistaa.

Palataan asiaan!

Ystävällisin terveisin

Jarkko Lohilahti
CEO, Founder – Maker3D
jarkko.lohilahti@maker3d.fi
+358 400 565641