Skip to main content

Lahden 3D-tuotantoyksikön koneet

3DSystems ProX SLS 500 – Materiaalina PA12 + MQC -laadunvalvontajärjestelmä

Stratasys Fortus 400 mc large – FDM-tuotantokone materiaalina esim. ULTEM 9085

Objet Connex 350 – 2K-tulosteet esim elastomeerit

3DSystems Projet CJP 660Pro – Täysväritulosteet

3DSystems Projet 3500 HDMax – Materiaali Visijet Crystal, kerrostarkkuus 0,016mm

 

3D-tuotantomme tärpit – top 3 materiaalit ja niiden käyttökohteet

Tuotantomme käytössä on kymmeniä eri materiaaleja, joista seuraavassa kolme suosituinta. 

Kysy lisää asiakaspalvelustamme.

 

DuraformProX (PA12)

3DSystemsin ProX SLS 500 -järjestelmällä valmistettu DuraformProx (PA12) on tuotantomme suosituin materiaali. PA-12 tarjoaa hyvät ominaisuudet vaativiinkin sovellutuksiin hyvällä pinnanlaadulla sekä mittatarkkuudella. 4/5-osaa PA12 -materiaalista valmistetuista osista menee lopputuotekäyttöön. Käsittelemme osia toiveiden mukaan maalaamalla, värjäämällä ja pinnoittamalla.

Materiaalin datalehti

 

ULTEM 9085

Ultramuovi -termin tuoteperheeseen kuuluva Ultem 9085 materiaalista valmistetaan osia Stratasysin Fortus -tuotantojärjestelmällä. Materiaalin erinomaiset ominaisuudet ovat tehneet siitä suositun erittäin vaativissa olosuhteissa. Materiaali kestää korkeaa lämpöä, tulta, kemikaaleja sekä myrkyllisiä höyryjä. Materiaalilla on mm. FAR- ja CFR-sertifikaatit.

Materiaalin datalehti

 

2K-tulosteet (elastomeerit)

2K-tulosteiden valmistaminen Polyjetin Connex -teknologialla, jossa kovaa ja pehmeitä elastomeerejä on mahdollista rakentaa samaan kappaleeseen. Elastomeerien kovuusasteita voimme säätää sovellutuksen mukaan. Valmistetut osat ovat tyypillisesti prototyyppikäyttöön, mutta elektroniikkateollisuudesta olemme löytäneet lopputuotekäyttön sovellutuksia.

Materiaalin datalehti

 

Kokeelliset materiaalit ja materiaalikehitys

Valmistamme 3D-tuotannossamme materiaaleja, joiden käyttövarmuus ja laatu ovat erinomaisia. Hernesaaren yksikössä testaamme ja kehitämme materiaalien ominaisuuksia ja kun ne ovat riittävät lisäämme materiaalin valikoimaamme. Jos haluat osasi valmistettavan tietystä materiaalista kannattaa kysyä lisää asiakaspalvelustamme. Materiaali voi löytyä jo jostain koneestamme vaikka emme ole siitä vielä julkisesti ilmoittaneet.