Skip to main content

Lujatalo Oy kaipasi uudenlaista materiaalia asiakasnäkökulman tuomiseen mukaan toimintaan. Ratkaisuksi löytyi lautapeli, jonka Grano toteutti.

Alkuperäinen juttu Granon sivuilla.

Lujatalo Oy kuuluu Luja-yhtiöihin, joka on yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista.  Lujatalon erikoisalaa ovat peruskorjaus sekä toimitilojen rakentaminen yhteistyössä asiakkaan kanssa. Valtakunnallisesti 900 ammattilaisen voimin toimiva yritys kaipasi henkilökunnan sisäiseen koulutukseen materiaalia. Ratkaisuksi valikoitui lautapeli, jonka Grano toteutti.

– Meillä oli tarve tuoda uutta boostia toimintamme näkemiseen asiakkaan silmin. Lautapeli keksittiin kivana tapana toteuttaa tämä ja samalla lisätä pelaamisen keinoin tiimihenkeä, Lujatalon kehitysjohtaja Tuija Schmidt kertoo.

Lautapelissä yhdistyy tulosteiden kirjo

Grano toteutti Lujatalolle lautapelin, jossa yhdistyi usean tuotantolinjan osaaminen. Yksi pelisetti sisältää pelialustan, joka on toteutettu kangastulosteena, 8 pelihahmoa levytulosteena, 8 pelinappulaa ja taloa 3D -tulosteena ja 27 haastajakorttia sekä 104 kysymyskorttia synteettiselle materiaalille.

– Itse peli on mielestäni tosi onnistunut kokonaisuus. Se on helppo ja kannustava; tarkoitus on onnistua eli kysymykset ovat hauskoja ja oikea vastaus on helppo päätellä, Schmidt kertoo.

Asiakkaalle tuotettiin ensin 10 peliä, mutta suosion ollessa suuri valmistettiin vielä 15 peliä lisää.

– Mielestäni kiteytettynä hyödyt löytyvät asiakasnäkökulman tuomisesta esille ja joukkuehengestä, Schmidt summaa.