Skip to main content

Filamentti sisältää 90% ruostumatonta terästä sidosaineen seassa ja on tarkoitettu käytettäväksi perinteisten pursottavien 3D-tulostimien kanssa.

Tulostimen vähimmäisvaatimukset ovat:
+ 250 °C tulostuspään lämpötila.
+ 90-100 °C alustan lämpötila.
+ Sulkeutuva tulostuskammio ja pieni ilmavirtaus kammion sisällä.

Suositellut vaatimukset:
+ 280 °C tulostuspään lämpötila.
+ 130 °C alustan lämpötila.
+ Sulkeutuva ja lämmitettävä tulostuskammio.
+ Kahden tulostusmateriaalin tulostusmahdollisuus.

3D-tulostimella luodaan niinsanottu raakatuloste, joka jälkikäsittelyllä muutetaan 316L-luokan rosterikappaleeksi. Jälkikäsittelyyn kuuluu kappaleen sidosaineen poisto, joka tapahtuu typpihappokaasun avulla (debinding). Tämän jälkeen kappale vielä sintrataan, jonka jälkeen kappale on kiinteää terästä. Kappale on tämän jälkeen jälkikäsiteltävissä, kuten muut teräkset (hionta/koneistus).

Olemme testanneet materiaalin tulostusta Ultimaker-tulostimilla onnistuneesti ja oma tuotantomme on kehittämässä koneistoa, jonka avulla voimme tarjota valmiita tulosteita palvelumme kautta. Ole yhteydessä!

Voit lukea BASF:n oppaan materiaalista seuraavasta PDF-tiedostosta:
https://www.basf.com/global/images/about-us/locations/europe/german-companies/b3dps/documents/metals/BASF_Ultrafuse_316L_User_Guidelines.pdf

Tulostusmateriaalin julkaisuinformaatio:
https://www.basf.com/global/en/who-we-are/organization/locations/europe/german-companies/basf-3d-printing-solutions-gmbh/metal-solutions/Ultrafuse_316L.html