Skip to main content

3D-TULOSTUS MUUTTAA MAAILMAA – 3D-TULOSTUKSEN EDUT KITEYTYVÄT PAKKAUSSUUNNITTELUSSA

InstagramCapture_cea3b4f2-e137-4a7f-96a6-11ed567db16a

David Macfie esitteli ISPE:n järjestämän konferenssin käynnistystapahtumassa ennen pakkausalan messuja (Pack Expo East) yleiskatsauksen 3D-tulostustekniikoista ja kertoi miten yritykset ovat hyödyntäneet 3D-tulostusta toimialallaan. Kun puhutaan 3D-tulostuksesta, on se nimitys ainetta lisääville valmistustekniikoille, joilla kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. On myös olemassa hybridi-järjestelmiä, jotka omaavat sekä materiaalia lisäävän, että vähentävän tekniikan. Pakkausalalla 3D-tulostusta hyödynnetään kun halutaan valmistaa: konseptimalleja toiminnallisia prototyyppejä, valmistustyökaluja ja lopputuotteita.

Macfie kertoo FDM-tekniikan olevan hienostuneesti kuin kuumaliimapistooli, joka tarjoaa huokoisen ja kestävän pinnan kappaleisiin. 3D-tulostustekniikoita voidaan käyttään pakkausalalla myös paine- ja injektiomuottien valmistamiseen sekä lämpömuovaamisessa. Parhaimman sovelluskokonaisuuden 3D-tulostus tarjoaa, kun halutaan yksityiskohtaisia kappaleita tai tuotantoerät ovat pienet.

Miten yritykset ovat hyötyneet 3D-tulostuksesta pakkausalalla:

  • The Dial Corp. käyttää 3D-tulostustekniikoita kehittääkseen kodinhoidossa käytettävien pakkaustuotteiden kehitystyötä.
  • Silgan Plastics käytti 3D-tulostusta kehittääkseen klipsiliitoksen heidän astiaansa ja vähensi prosessiin kulunutta aikaa kuukaudesta kahteen päivään.
  • Xerox Corp. käyttää lämpömuovausta vähentääkseen tuotantokustannuksia ja vähentääkseen tuotantoaikoja yli 90%:lla

Lähde: Packagingdigest.com:in alkuperäinen artikkeli (haettu 28.02.2015)