Skip to main content

100 kertaa nopeampi 3D-tulostus metallista kahdeskymmenesosaan nykyisistä kustannuksista

By 10.11.2017Yleinen

Bostonissa sijaitseva Desktop Metal on julkistanut uuden 3D-tekniikalla metallia tulostavan laitteen. Se tekee sen vain kymmenesosalla nykykustannuksista ja tulee mahdollisesti mullistamaan koko pienosien tuotannon. BMW iVentures -yhtiön toimitusjohtaja ja osakas Uwe Higgen sanoo autonvalmistajilla olevan varastot täynnä eri autoihin tarkoitettuja miljoonia maksaneita työkaluja, joiden yksittäiseen kehittämiseen on saattanut kulua kuukausia.

Laserpohjaisen tulostuksen sijasta se käyttää mustesuihkupohjaista teknologiaa. Tulostimet tulevat myyntiin 2018 puolivälissä ja yrityksen on tarkoitus siihen mennessä edelleen supistaa kustannuksia kahdeskymmenesosaan nykyisestä. Laitteella voidaan tulostaa monenlaisia metalleja, kuten terästä, kuparia sekä titaania nykymarkkinoilta saatavilla jauheilla. Studio Systemsin nimellä kulkeva laite on maailman ensimmäinen edullinen ja toimistokäytössä mahdollinen 3D-tulostin metallille.

Edullisuus ja nopeus ovat lähtöisin yhtiön patentoimasta tekniikasta, joka käyttää mustesuihkuteknologiaa metallisten osien rakentamisessa. Tekniikkaa on ollut kehittämässä MIT-koulutuksen saanut tutkijaryhmä.

Lähde: THE REGISTER