3D-TULOSTUSPALVELU

Tervetuloa!

–”Käytämme tulostuspalvelussamme useita eri tulostustekniikoita. Sopivin tulostustekniikka valitaan aina projektikohtaisten vaatimusten mukaan.”

3D-tulostustuotteen optimointi

Ensimmäisessä vaiheessa arvioimme tuotteen valmistettavuutta. Arvion perusteella lopputuotteen painoa, käyttökelpoisuutta tai kustannuksia voidaan optimoida suunnittelumuutoksilla, jotta lopputuote saadaan vastaamaan tarpeita.

Suunnittelu ja 3D-mallintaminen

Jos tuotteesta ei ole vielä mallia, tulostuspalveluumme sisältyy myös uuden tuotteen suunnittelu idean ja tarpeiden perusteella.

3D-tulostettujen tuotteiden jälkikäsittely

Tarjoamme tuottamiimme kappaleisiin laajan skaalan eri jälkikäsittelymenetelmiä. Jälkikäsittelyyn kuuluu hiomista, maalausta, erilaisia pinnoituksia sekä muita menetelmiä, joilla saavutetaan halutunlainen lopputulos. Sintrattujen osien värjäys on noussut suosituksi jälkikäsittelyvaihtoehdoksi, jonka menetelmänä käytämme happovärjäystä.

Pika (toimitusaika 1-3 vrk)

Käytössämme olevat resurssit ja tehokkaat laitteet sekä toimitusketjumme mahdollistavat nopeat toimitukset. Mikäli valmistuksella on kiire, pystymme toimittamaan tuotteita jopa tilauspäivänä käytössämme olevien resurssien ja nopeiden tuotantokoneiden sekä kehittämämme toimitusketjun ansiosta.

Suunnittelu

Lähetä tiedostosi meille tarkastettavaksi. Käyttämillämme ohjelmistoilla (Spaceclaim, Rhinoceros ja Solidworks) saamme avattua myös alkuperäisessä muodossa olevan tiedostosi. Suosittelemme .step /.stl ja .obj – tiedostomuotoja.

Tilaaminen

Optimointivaiheen jälkeen lähetämme tarjouksen tilauksesta sähköpostilla. Kun tarjous hyväksytään, lähetämme tilauksesta tilausvahvistuksen.

Toimitus

Pääkaupunkiseudulla käytössämme on lähettipalvelu, joka toimittaa paketit nopeasti, jopa samana päivänä. Logistiikkasopimuksemme toimittaa tilaukset sekä Suomeen että ulkomaille. Lisäksi toimipisteessämme asioiminen on mahdollista.

Tarjooma

 • Suuret tulosteet
 • Tarkat tulosteet
 • Kestävät tulosteet
 • Monipuoliset materiaalit
 • Lääketieteelliseen käyttöön soveltuvat materiaalit
 • Värilliset tulosteet
 • Sarjavalmistus (materiaalina esimerkiksi Duraform ProX -polyamidi (PA12), jota lasersintrataan uuden sukupolven ProX SLS 500 -järjestelmällä)
 • Palo-, myrkky- sekä savuluokiteltu Ultem 9085 -materiaali vaikeisiin olosuhteisiin
 • Kumimaiset tulosteet halutulla kovuudella
 • 3D-mallien korjaus
 • 3D-skannaus ja käänteinen suunnittelu

3D-tulostettujen tuotteiden maalaamo

 

–”Jälkikäsittelyä merten syvyyksiin ja sieltä lähiavaruuden vaatimuksiin”

Tarjoamme 3D-tulosteiden käsittelyyn laajan skaalan eri pinnoitteita sekä työstötekniikoita, joilla kappaleiden ominaisuuksista tai ulkonäöstä saadaan halutunlainen.  Tuotteiden maalaus tapahtuu maalaamossamme, josta saadaan useiden eri lakkojen sekä pinnotteiden lisäksi maalausta halutulla värikoodilla.

3D-tulostustekniikat

 

Stratasys FDM, Ultimaker FDM
Näillä laitteistoilla ja FDM-tekniikalla voimme valmistaa edullisesti peruslaatuisia ja kestäviä 3D-tulosteita.
3D Systems CJP
Color Jet Printing:llä saatavat täysväritulosteet soveltuvat erityisesti hahmomallien valmistamiseen.
Objet PolyJet
Polyjet-tekniikka toimii erityisen hyvin sarjavalmistuksen optimointivaiheessa. Lisäksi tekniikka soveltuu lääketieteellisten materiaalien sekä monimateriaalien työstämiseen.
3D Systems SLAFormlabs SLA
Stereolitografialla tulosteiden orgaaniset muodot pääsevät todella oikeuksiinsa.
3D Systems MJM
Multi Jet Modelling tekniikka yhdistettynä edistykselliseen tukimateriaaliin mahdollistaa erittäin tarkan ja yksityiskohtaisen lopputuloksen.
EOS SLS, 3D Systems SLS
Selective Laser Sintering -tekniikalla valmistetaan nopeasti hyvälaatuisia ja kestäviä 3D-tulosteita, jotka voivat soveltua sellaisenaan lopputuotteeksi.

-“3D-tuotantomme koneet on nyt huollettu ja ne ovat huippuiskussa. 3D-tulostettujen lopputuotteiden kysyntä on yllättänyt. Jauhepetivalmistuksen jauheenlaadun sertifiointijärjestelmä takaa tasalaatuisuuden eri erien välillä ja ultramuovi Ultem 9085 -materiaalille on löydetty uusia käyttöaluemahdollisuuksia. Näistä päästään kertomaan syksyllä lisää”  Tony Puronranta, Tuotepäällikkö – Grano3D/Maker3D

 

Lahden 3D-tuotanto

3D-tulostuspalvelun uusi materiaali

Lue artikkeli Granon asiakaslehdestä – Fuusio vahvistaa 3D-tulostusta

Lahden tuotannon laajennus

– Ota yhteyttä tai tule tapaamaan meitä Helsingin Hernesaareen tai Lahden Renkomäelle.